IZŠEL JE NOV DEMŠARJEV DETEKTIVSKI ROMAN

Se še spomnite pogovora, obljavljenega na blogu, s piscem kriminalnih zgodb Avgustom Demšarjem? Za vse bralce, ki jih navdušujejo zgodbe tipa “kdo je storilec”, objavljamo veselo novico, da je pri založbi Pivec izšel Demšarjev kriminalni roman z naslovom Pohorska transverzala. To je že njegov osmi objavljen kriminalni roman. V njem je izpostavljen politični in gospodarski kriminal, zato bo zgodba zanimiva tudi za tiste bralce, ki se sicer ne zanimajo za detektivske zgodbe.

Roman Pohorska transverzala bo premierno predstavljen danes, torej v torek, 27. septembra 2016 ob 18. uri v Salonu uporabnih umetnosti na Glavnem trgu v Mariboru. Z avtorjem se bosta pogovarjala klinični psiholog Aco Prosnik in urednik Nino Flisar. Vljudno vabljeni!

V časniku Večer je izšla izredno pozitivna kritika romana, ki jo je napisala Petra Vidali. Med drugim lahko preberemo naslednje:

“…bralca utrdi v prepričanju, da smo z Demšarjem dobili ne le zdaleč najboljšega slovenskega žanrskega pisca, ampak tudi avtorja, ki gradi stabilen literarni univerzum.”

Te besede potrjuje tudi dejstvo, da so bile kar štiri Demšarjeve knjige (prvenec Olje na balkonu, 2008; Retrospektiva, 2009; Evropa, 2010 in Hotel Abbrazia, 2011) nominirane za nagrado Kresnik, Delovo nagrado za najboljši roman v slovenščini minulega leta.

Demšarjevo bogato delovanje, povezano s pisanjem kriminalnih zgodb (udeležba na Mednarodnem krimi/noir književnem festivalu ALIBI na Tinjski gori septembra 2016, sprehodi po Mariboru po sledeh junakov njegovih zgodb, bralni večeri ipd.), lahko spremljate tudi na njegovem facebook profilu.

Knjigo lahko kupite v knjigarnah in na naslednjem spletnem naslovu:

http://www.zalozba-pivec.com/katalog/knjiga/pohorska transverzala/

Leave a Reply

%d bloggers like this: