MODA V DÜSSELDORFU

Dusseldorf slovi kot središče nemške modne industrije in nosi naslov najbolj elegantnega nakupovalnega mesta v Nemčiji. Srce shopping meke je Königsallee, ki se lahko kosa z najlepšimi ‘boulevardi’ sveta. Bleščeče izložbe nas mamijo in vabijo v dva konca mesta: modernejši vzhodni del ali pa v staro mestno jedro ob reki Rehn. Poleg trgovin, ki so za vsak okus in denarnico, je na voljo tudi nešteto lokalov in restavracij. V starem delu pa dobrote ponuja tudi tržnica, pekarne in druge obrtniške delavnice. Kvaliteti življenja na visokem nivoju botruje odlična infrastruktura, urejene socialne razmere, moderna arhitektura, še vedno cenjena tradicija, pester izbor prireditev in kulturnih dogodkov.

Mesto vpliva na modo z 800-plus ‘showroomsi’, nekaj ‘fashion weekendi’ in modnimi šolami. Osebno sem si ogledala predstavo učencev Fashion Design Instituta (FDI) ‘Show me’. Mladim sta na voljo dva programa: modno oblikovanje s krojenjem in modno novinarstvo.

V prvem delu modne revije so se predstavili študentje prvega semestra na temo ‘človek in geometrična oblačila’.

V drugem delu pa so absolventi predstavili svoje diplomske kreacije.

FullSizeRender(2)

ZANIMIVOST: V poletnem času lahko koristimo izredno ugodne ponudbe letalskega prevoznika Express Airways. Od 28.4.16 vozi na relaciji Maribor Dusseldorf vsako nedeljo in četrtek že za 99 eur.

IMG_1544

 

Ena misel o “MODA V DÜSSELDORFU

  • 07/04/2016 pri 09:35
    Permalink

    Tako mamljivo, da že hitim po letalske vozovnice. 🙂

    Odgovori

Leave a Reply

%d bloggers like this: