ODLOMEK IZ MIMINE KNJIGE

Prijateljica, ki se podpisujejo kot Mimi, piše knjigo. Bo to kriminalka, roman, avtobiografija? Noče izdati. Morda pa bo mozaik vsega omenjenega in še kaj več. Ima knjiga že začetek, vrh in konec? Tudi tega noče izdati. Pošilja pa nam, vsem ustvarjalkam, ustvarjalcem, bralkam in bralcem bloga, odlomek – kot predpraznično darilo. Odlomek je rahlo začinjen, rahlo resničen, rahlo fantazijski. V njem bodo nekateri prepoznali tudi sebe.

Odlomek iz (še neobjavljene knjige) kot “darilo abrahamkam”

> Sicer pa je Jasna ostala temperamentna in svojeglava vso otroštvo in še posebej v puberteti. Mama je preigravala razne strategije, da bi jo usmerjala na lep način, z modrimi nasveti. Ko je bilo Jasni 15 let, sta se soočili na bojnem polju, ki se mu reče socialni net – elektronsko, virtualno. Najprej se je treba prepričati, da je Jasna za računalnikom – Mama se je potiho sklonila in pokukala skozi ključavnico v Jasnino sobo. Sledi: BUM z glavo v vrata, ko jo mož potisne od zadaj.

Cel navdušen: »Odlična poza! Nocoj pa ne bom šel gor, če se dobrote ponujajo od zadaj

»Šuššš! Greva skupaj gor, da vidiš, kje se dobivajo mladi,« ga vleče Mama za njen računalnik v domačo knjižnico. Vsa ponosna, ker se ji je uspelo na intelektualni način soočiti z mladino, mu demonstrira socialne povezave in svoje psihomotorične spretnosti pri vihtenju miške. Očetu, vojščaku po duši, je padlo v oči vse kaj drugega. Ugotovi, da so Krajnčevi na dopustu pa nimajo varovane hiše!?!

Ga je Žena pomirila: »Ne bo prazna. Njihova Tinka je ostala doma in vabi na house party.«

»Ej, mali Stanči se hvali, da je mama dobila službo. Super! Nama bo lahko vrnila dva tisoč evrov«, je bil navdušen Mož. Super stvar tale FB. »Kaj pa trosi naokrog naša Jasna?« se je v trenutku spomnil Oče.

»Pomiri se, nič posebnega, sploh ni prijavljena. Mhmmm, pa sem videla, da je na FB ?!? Res čudno,« se je zamislila Mama.

V tistem trenutku je Oče kar odskočil s stola, planil v Jasnino sobo kot grom in strela ter v sekundi potrgal Jasni iz računalnika vse kable. Takšen bliskovit logout kot ga svet še ni videl!

»Mamica moja!« se je slišal še zadnji krik na smrt obsojene Jasne.

»Pomiri se! Mož! Oče (vsemogočni)!« je v solzah krilila Mama. V trenutku so bili vsi trije zaklenjeni v Jasnini sobi. Temu se reče soočenje. Jasna je iz petnih žil potegnila čisto slovenščino, da je prepričala Očeta o svoji nedolžnosti.

Naslednji dan je Mama komaj čakala, da v službi potrka na vrata sodelavca, poznanega pod psevdonimom Hektor, ker obvlada računalniške trike. Ta bo pravi, da ji pojasni hčerkine fintice.

»Ti si na Facebooku!?!« se je od srca nasmejal Hektor.

»Sem mislila, da se bom družila s hčerko in prijateljicami,« je hitela pojasnjevati Mama.

»In tvoje prijateljice so na FB ob sv. Nikoli,« se je še naprej posmehoval, »hčere pa ne vidiš, ker te blokira, ignorira. Mladina je sita nadziranja. Kar naprej morajo biti dosegljivi. Spomni se, kaj ji rečeš, če ti za pol ure izgine po svoje – glej, da boš imela prižgan telefon. Bo potrebna drugačna strategija. Gotovo Jasna prijateljuje s starejšim bratom. Naj bo on tvoja naveza.«

»Ja, pa ja,« si je mislila Mama, »on, ki ure in ure visi na netu in igra poker.«

Ko se je Mama zahvalila Hektorju za sodelovanje, je opazila, da pleza z očmi po njej – dol in gor!?! »A je kaj narobe?« ga vpraša.

»Ne, ne,« je bil v zadregi, »danes si pa lepo oblečena. Letom primerno … no, no, sem hotel reči, da ti pristaja, če si bolj resna.«

Resna? Mama je bila oblečena v črno, kot so bile črne njene skrbi. »Grem stavit, da si je mislil isto kot moj Mož, ko se je zjutraj zagledal vame in mi prišepnil ‘ali imamo danes črno spodnje perilo’? Perverzneži!« je bilo za ta dan zakjučeno razmišljanje o moških.

V glavi ji je odmevalo dejstvo, da jo hči ignorira. Maščevanje bo sladko. >

 

> se nadaljuje izpod peresa Mimi

Ena misel o “ODLOMEK IZ MIMINE KNJIGE

  • 24/11/2015 pri 15:45
    Permalink

    Imam občutek, da se Jasna boji pajkov 😉

    Odgovori

Leave a Reply

%d bloggers like this: