NAJLEPŠE POGRNJENA MIZA V MARIBORU

Vsi poznamo pravljico bratov Grimm z naslovom Mizica, pogrni se in prebrisanost najmlajšega od treh sinov, ki je domov prinesel mizico, na kateri nikoli ne zmanjka jedače in pijače. Verjetno bi vsak rad premogel tako mizico.

mimi7 - 1 (1)Zaželel si jo je tudi Ludvik II. Bavarski, ki je nadvse ljubil pravljice, zato si je dal postaviti pravljični grad Neuschweinstein. Grad je tako pravljičen, da je Walt Disneyu služil za predlogo, na osnovi katere je izrisal grad, v katerem spi Trnjulčica. In glede na to, da je bil kralj, so Ludviku II. želje tudi izpolnjevali. Ko si je zaželel “mizico, pogrni se”, so mu jo tudi izdelali. Še danes se nahaja v gradu Linderhof. Gre za premično mizo, ki so jo služabniki s posebnim mehanizmom povlekli iz spalnice v spodnji prostor, jo obložili z jedmi in pijačo in jo ročno zopet dvignili v kraljevo spalnico. V času večerje je iz Ludvikove spalnice prazna miza izginila in že čez nekaj minut se je pojavila nazaj, polna vročih jedi, iz katerih se je še kadila sopara.

mimi9 - 1V Mariboru takšne “mizice, pogrni se”, na kateri ne bi zmanjkalo jedače in pijače ni. Je pa mizica, ki je najlepše pogrnjena. Kje? Na Grajskem trgu 2 (zraven hotela Orel).

 V od novembra odprti butični trgovini, pogrinja mizo z veliko mero prefinjenosti in izbranega okusa simpatična Mirjana Krajnc. In če bi Ludvik II. Bavarski še danes živel, bi mu morali na njegovi “mizici, pogrni se”, servirati jedačo iz vrhunskih znamk porcelana, ki so v Mirjanini trgovini. Vedno je želel najboljše in Mirjana to, kar je najboljše ima: porcelan iz hiše Rosenthal, Versace, Thomas, Hutschenreuther, Kahla, Weimar Porcelan, Royal Limoges in Goebel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s