POVABLJENA SEM NA POROKO. KAJ NAJ OBLEČEM?

Jano sem povabila, da napiše prispevek za vse tiste, ki ste dobile povabilo na poroko, a še ne veste, kaj bi oblekle za slavnostni dogodek, oziroma bi se rade prepričale, če ste se odločile prav. Objavljam njen odgovor na vprašanje: Kaj obleči za poročno slavje?

Letošnje poletje nam je res služilo z vremenom, česar so bili gotovo veseli vsi tisti, ki so bili povabljeni na kakšno poroko, predvsem pa so se lepega vremena najbolj veselile neveste.

Verjetno ste veseli, ko dobite vabilo na slavje..vendar ne bi bili tipična ženska, če se ne bi sekundico za tem začelo….najprej nasmešek..potem malce tišine…in nato zelooo zaskrbljen obraz…nad glavo se zariše velikanski vprašaj in v želodcu se ustvari tisti majhen črvičasti krč, ki pravi: »KAJ NAJ VENDAR OBLEČEM???!!! SAJ NIMAM PRAV NIČESAR V OMARI!!!«

Vsekakor je prva stvar, na katero je treba pomisliti – vreme…in ali bo slavje trajalo tudi v noč..tako svetujem večplastna oblačila – kombinacije oblačil, ki jim ustreza dodajanje. Poznamo namreč kar nekaj krojev ekstravagantnih oblek, ki so same zase prekrasne, ko pa je potrebno obleči jopico ali plašček, pa lahko ves look izgleda zelo klavrno.

Druga zelo pomembna stvar je kraj poroke – bo poroka zunaj ali v zaprtih prostorih. Temu primerno je potrebno prilagoditi garderobo. Včasih je potrebno biti pravi mojster ugibanja meje – kdaj mi ne bo prevroče in me še ne bo zeblo?

Nadalje je pomembna barva – nenapisano pravilo…ne obleči nič belega..predvsem pa ne bele obleke. To pravilo skoraj še vedno velja, vendar sem že na nekaj porokah videla kar nekaj belih oblek na variacijo.. odvisno od počutja. Tudi črno, ki je rezervirana za žalne slovesnosti, odsvetujejo, pa z njo v malih dozah ni prav nič narobe. Mala črna oblekica je v bistvu zelo priročna stvar. Če res nimate časa ali volje tekati po trgovinah, posedujete pa malo črno oblekico, je ta zelo varna izbira. Dodajte ji le barvne dodatke in nujno svetle nogavice (v kolikor jih nameravate obleči) ter svetlejše čevlje…pa ste pripravljeni.

Naslednja ideja, ki ne sme manjkati, je vsekakor – cvetlična obleka. Primerna je predvsem za lahkotnejša poročna slavja. Vendar bodite pozorni, da ne izberete preveč tesne obleke ali take s prevelikim vzorcem. Obe namreč ne laskata pri oblikovanju postave. Naj vas tudi slabo vreme ne prestraši pri izbiri cvetlic, saj obleko lahko lepo dopolnite s tankimi nogavicami, kratko jopico, vedno uporabnim trenčem in salonarji.

Če radi nosite hlače, pa ne bi želeli izpasti preveč uradno, oblecite zanimiv kombinezon! Ali pa sezite po letos zelo modnih hlačah s širokimi hlačnicami. Zraven lahko kombinirate širok nabor topov, blazerjev, jopic. Vsekakor se lahko zatečete tudi h klasiki hlačnega kostima – morda v tem primeru raje izberite svetlejše, pastelne barve – v tem primeru lahko celo belo, ki je letošnje poletje podaljšala v modno jesen. Pri kombinezonih bodite pozorne na materiale, da ne bodo izpadli preveč dnevno, vsakdanje.

Kamor koli že greste, kjer koli že končate slavje- zapomnite si eno in edino stvar: VE se morate v svojih oblačilih, ki jih izberete, počutiti UDOBNO. Udobje naj bo vedno na prvem mestu pred vsemi naštetimi prvimi mesti, kajti samo tako boste izpadle samozavestno in boste resnično odražale dobro počutje in dobro voljo, ki je smisel veselih dogodkov. 🙂

Do naslednjič – na zdravje! Jana.

Ena misel o “POVABLJENA SEM NA POROKO. KAJ NAJ OBLEČEM?

  • 04/09/2015 pri 21:18
    Permalink

    Super lepe kombinacije. Pogled se mi je ustavil na zelo lepi roki in njenih nohtih. Zelo lepo.

    Odgovori

Leave a Reply

%d bloggers like this: