KAJ OBLEČI ZA ROCK KONCERT

Je obdobje festivalov in koncertov. Pozibavala sem se na koncertih Boba Dylana in Patty Smith. Povsem jasno je, da sem se kot blogerka bloga, ki vključuje tudi videz, pred koncertoma resno zamislila, kaj obleči (kar ne pomeni, da sem izbrala ustrezno, saj se nerada zlijem z okolico :-)), na koncertih pa sem škilila na levo in desno, naravnost in nazaj, da bi ugotovila, ali so se z istim vprašanjem ukvarjale tudi druge udeleženke na in pod odrom. Nazadnje sem ugotovila, da je najbolje, da povprašam o tem, kaj obleči za rock koncert, kar sodelavko bloga, Jano.

KAJ OBLEČI?

To vprašanje si povprečna ženska gotovo zastavi vsaj dvakrat na dan … o svojem izgledu pa vedno znova razmišlja ob posebnih priložnostih. Če seveda po duši niste rokerica, je oblačilom za rock koncert potrebno posvetiti malce več časa.

Klasika in nikoli zgrešljiva kombinacija – bi lahko rekla za vse generacije – je: temne kavbojke (modre, črne, sive), majica ali top prav tako temnejših barv, črna usnjena jakna, udobna obutev, pretiravanje v nakitu in močnejšem ličenju.

Punce v cvetu mladosti si vsekakor lahko privoščijo več drugačnosti in izstopanja kot pa starejše gospe. Posegajo lahko po različnih stajlingih: kratke hlače, odrezane jeans hlače, raztrgan jeans, majice s potiski priljubljenih rokovskih skupin, kultne kariraste srajce zavezane okoli pasu, all starke ali bulerji, črni lak na nohtih, črna ali zelo temno rdeča šminka, pretiravanje v očesnem ličenju in nakitu vseh vrst…

Zrelejše ženske si lahko upajo manj ali več … kakor vzamemo ;-). Zdi se mi pomembno, da v tem obdobju ne izgledate kot najstnica, ste pa hkrati dovolj sofisticirani in zanimivi na pogled. Danes so ženske rokerice ženstvene, lepe in »classy«. Še vedno pa lahko posegate po pretiravanju v ličilih in nakitu. Dobra izbira so na primer usnjene hlače, hlače iz umetnega usnja, usnjeno krilo ali jakna … vse je odvisno od ambienta, v katerem se koncert dogaja, ali je to hipodrom ali zaprta dvorana.

Biti ženska v letih po štiridesetem, petdesetem ali šestdesetem in se hkrati obleči kot rokerica, je zelo veliko več kot nadeti jeans in črno usnjeno jakno ali črno obleko. Da bi dosegli dober rokerski videz, ni potrebnega veliko denarja, le nekaj kreativnosti in volje.

Vsekakor je preprosteje, da oblečete hlače, v kolikor pa želite izbrati obleko ali krilo, ne bo popolnoma nič narobe, le pri obutvi bodite pazljivi. Naj bo udobna, da boste še vedno sproščene in hkrati ujemajoča se s krilom ali obleko. Najbolj enostavno je izbrati gležnarje z debelejšo peto.

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: