BOŽANSKE BUČKE

Moja najljubša poletna jed so Božanske bučke. Ime so dobile ob prvem grižljaju, ko sem jih prvič jedla. Ja, to je hrana za Bogove z veliko začetnico. Ker so najboljše reči enostavne, je tudi priprava te jedi zelo enostavna. Za pripravo potrebujete samo nekaj sestavin: bučke, mozzarelo v malih kroglicah, sol, poper, olivno olje, limono, med in baziliko. Pripravite jih po naslednjem postopku:
1. Bučke na tanko olupite, narežite na kolobarje in jih vsaj za pet minut po vsaki strani popecite na žar plošči.V slabem vremenu jih lahko na olivnem olju popečete v teflonasti ponvi na štedilniku.

2. Pečene enakomerno razmestite po krožniku.

3. Vmes dodajte male kroglice mozzarele.

4. Posolite, popoprajte, pokapajte z limoninim sokom, olivnim oljem in medom, najbolje akacijevim. Moj čebelar pravi, da se akacijev med najlepše poveže z limoninim sokom po okusu, s celotno jedjo pa po barvi. Če nimate akacijevega medu, uporabite pač tistega, ki imate, važno je, da je domač. Po vrhu natrgajte lističe bazilike in jed za Bogove je pripravljena.

Zraven jem polnozrnati kruh, s katerim brišem slastno omako, ki se pocedi na dno krožnika in vzdihujem od ugodja. Če pa grižljaje zalivam z mojim najljubšim Vrancem Pro corde, sem v nebesih 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s