DRUŽICE

Čeprav družice niso tradicionalne na slovenskih porokah, se kljub temu v zadnjem času pogosto pojavijo. Načeloma velja, da so to mlajše punce samskega stanu, vendar že primerne starosti za poroko. Njihova naloga je, da pomagajo pri organizaciji poroke in pri sami poročni slovesnosti. Ker si brez pomoči prijateljic ne predstavljam priprav na poroko, sem se odločila,da bodo zraven priče ob meni tudi družice. Ta dogodek bo prav tako za njih nekaj posebnega, saj sem prva izmed nas, ki se bo podala v zakonski stan.

Prav tako kot priči sem tudi jim pripravila škatlice z vprašanjem »Ali bi bila moja družica?«. Vse so z veseljem privolile.

IMG_0944

Imele smo že prvi »sestanek«, kjer je debata tekla o tem, kako naj poteka protokol, kaj vse je potrebno pripraviti pred poroko, kakšne bodo njihove dolžnosti na poročni dan, in kakšne obleke bodo nosile. Ugotovile smo, da bo zadnje najtežje realizirat, saj so to štiri različne osebe, z različnimi stili, različnimi postavami in je skoraj nemogoče poiskat obleko, ki bi se vsaki posebej popolno prilegala. Čeprav morajo družice nositi obleko, ki jo izbere nevesta, saj s tem pokažejo spoštovanje do nje, si želim, da bi se na poroki dobro počutile in jih ne želim spraviti v neprijetni položaj z neprimernimi oblekami.

sestanek družice

Do poroke nas še čaka kar nekaj sestankov in ustvarjalnih delavnic, nakupov ter neizbežna dekliščina, ki jo punce skupaj s pričo že pridno načrtujejo.

Leave a Reply

%d bloggers like this: