POROČNA LOKACIJA

Z zaročencem se želiva poročiti izven domačega Maribora, vendar pa nekje na območju Štajerske. V dvorani za poročno slavje potrebujeva okrogle mize za 120 svatov. Dvorana za svatbo deluje dosti bolj svečano, če gostje sedijo pri okroglih mizah, kot pa pri klasični razporeditvi.

Ker bo poroka sredi septembra, le ta pa nam lahko prinese tudi nižje temperature in nas s tem negativno preseneti, se na koncu nisva odločila za šotor, kot je bilo sprva načrtovano. Resnično si ne želim, da bi si svatje in midva najino poroko zapomnili po premraženosti, kaj šele po tem, da bi bili premočeni v primeru dežja.

Veliko poročnih lokacij sva si ogledala na spletu, nekaj pa sva jih tudi obiskala. Bila sva v Zrečah, v Kidričevem, Slovenski Bistrici in njeni okolici, a povsod je nekaj manjkalo. Večinoma so bile to okrogle mize, ponekod naju je zmotila okolica ali prevelika oddaljenost od cerkve. Ker bova imela tudi cerkveni obred, si želim, da bi se predvsem dalo opraviti vse na istem mestu, da se svatje ne bi rabili odreči kakšnemu kozarčku, ker bi jih še čakala pot do poročnih obredov.

In končno sva jo odkrila, čisto na robu Štajerske … Rogaško Slatino, znamenito zdravilišče z več 100-letno tradicijo, s čudovitim zdraviliškim parkom obdanim z mogočnimi zgodovinski zgradbami, ki ustvarjajo popolno ozadje za poročne fotografije.

IMG_1101

Svatba bo v Aninem dvoru, novem, kulturno-turističnem središču s prelepo dvorano, z okroglimi mizami in kristali, ki visijo iz stropa. Čeprav je Anin dvor v bližini parka in hotelov, je vseeno odmaknjen od turističnega vrveža in nam nudi zasebnost pred radovednimi pogledi mimoidočih. Za večerjo in catering  pa bo poskrbelo osebje iz gostišča Jurg. Dobrote izpod njihovih rok sva letos že poizkušala na Tednu restavracij.

IMG_1750  IMG_1755

Cerkveni obred se bo odvil v kapelici neoromanske oblike, imenovane sveta Ana, ki je bila leta 1926 obnovljena s strani Jožeta Plečnika, civilni obred pa bo v poročni dvorani v kulturnem domu, na drugi strani parka.

IMG_1751    IMG_1094

Svatje lahko svoja vozila pustijo v garažni hiši, v neposredni bližini Aninega dvora, kjer jih na varnem počakajo do konca poroke. V kolikor pa se odločijo, da bi prespali v Rogaški Slatini imajo tudi možnost nočitve z zajtrkom, po zelo ugodni ceni.

Ena misel o “POROČNA LOKACIJA

Leave a Reply

%d bloggers like this: