NAČRTOVANJE POROKE

Kljub temu, da sva že povlekla rdečo nit poroke in sva vedela kakšen »outfit« si na najin dan želiva, izpisala seznam svatov, najino stanovanje pa spremenila v poročno dvorano, ko sva preizkušala vse vrste origamija iz papirnatih servetk, je bila najina poroka še vedno v oblaku.

IMG_1548

Spraševala sva se, ali naj se poročiva letos in se drživa roka 12 mesecev po zaroki, ali prestaviva poročni datum na naslednje leto ter s tem pridobiva več časa za načrtovanje in varčevanje. Padla je odločitev, da bo poroka kar letos. To pa je pa prineslo velike težave z iskanjem prostega termina. Odločila sva se, da se bova poročila 15. avgusta, saj nama tako ostane dovolj časa za načrtovanje poroke. Upala sva, da bo ta termin zaradi praznika manj zaseden, in  ker so uradi zaprti, se ga verjetno marsikateri par izogiba, pa še za obletnico bi tako vsako leto imela prost dan. Že pri prvem gostišču sva doživela šok, ko so nama povedali, da so zasedeni od začetka maja pa do začetka oktobra, ter da imajo nekaj terminov zasedenih že v naslednjem letu. Podobna zgodba je bila pri vseh ostalih. Ko sva že mislila, da nebo nič iz letošnje poroke, so nama v enem gostišču ponudili poročno slavje v njihovem šotoru, ki ga nameravajo letos prvič postaviti in tako imajo še nekaj prostih terminov. Takoj sva sprejela ponudbo ter rezervirala šotor za najin termin.

Odlično, imava prostor za zabavo, ki bo z mojimi pom-pomi izgledal fantastično. Šotore v beli barvi se namreč da super dekorirat. Pa gremo dalje … Poročni band. Ker sva bila pozna s samo organizacijo, sva imela s skupino, ki bi igrala na najini poroki, podobne težave kot z gostiščem. Vsi, ki so nama bili všeč, so bili zasedeni. Čeprav se nekako zavedam, da brez harmonike naj ne bi bilo prave slovenske poroke, sva se vseeno odločila, da bi raje imela skupino, ki igra raznovrstno glasbo, tako da bi bilo za vsakega nekaj, pa tudi sama nisva velika ljubitelja polke, tako da sva se izogibala raznoraznim ansamblom. Po dolgem iskanju sva le našla super band, ki pa je imel malo višjo ceno, kot sva pričakovala, saj je termin v času dopustov. Rezervirala sva še fotografa in make-up artistko. Izgledalo je, da se bo vse izšlo v najlepšem redu, dokler nisva ugotovila, da se bosta istega dne poročila tudi prijatelja. Ona dva bi sicer imela zelo opravičljiv razlog, zakaj se najine poroke ne bosta udeležila, bi se pa pojavil problem pri svatih, ki bi se morali odločiti, katere poroke se bodo udeležili. Ker želiva, da bi se poroke lahko udeležili vsi povabljeni, in ker imata na ta datum tudi obletnico, sva se odločila, da bova prestavila datum najine poroke.

Pa sva bila spet na začetku … Po več tednih sva končno uskladila skupino, prostor, fotografa in maskerko, s tem da sva zamenjala lokacijo poroke in poročni band, saj je bila prva izbira že zasedena. Datum poroke je torej prestavljen za skoraj celi mesec …

Počakati morava še odgovor matičarja in žegen župnika, da lahko željeni datum končno potrdiva.

Ugotovila sva, da načrtovanje poroke res ni enostavna stvar, ampak imava pa spodbudo pujska, ki naju vsaki dan pridno spomni, da se morava letos kakšni stvari odreči. Prav tako pa mu družbo dela kartica z napisom »VSEMU BOVA KOS!«.

IMG_1537

2 misli o “NAČRTOVANJE POROKE

Leave a Reply

%d bloggers like this: