ENERGIJSKE ČRTE NA DUNAJU

Energijske črte ali Kraftplätze ali Leylines so kraji, t.i. geološke cone v naravi ali mestih, kjer so skozi zgodovino nastajale pomembne poti ali objekti (največkrat religioznega ali duhovnega značaja).

Tudi na Dunaju se najde nekaj tovrstnih energijskih črpalk: grad in vrt Schönbrunn, centralno pokopališče, St. Michael, St. Ruprecht in Maria am Gestade. Je pa res, da se mora človek najprej razbremeniti uničujočega tempa in obveznosti, ki nam jih nalaga vsakdan. Potrebno se je ustaviti, duhovno umiriti, podoživeti simboliko kraja in narave, sprejeti pozitivno energijo.

Mene osebno duhovnost vedno znova preseneti in mi ponudi več, kot načrtujem oz. pričakujem. Na primer, ko sem se z družino sprehajala po velikem parku, me je pritegnila ogromna bukev. Nekoliko sem zaostala, stopila do bukve in jo objela. Na moje strahotno presenečenje je bila bukvina sila močnejša od mojega objema, telo se je povsem vdalo in duša je silila v jok. Še danes mi je žal tistega trenutka, da nisem bila sama, bolje pripravljena na seanso, ki mi jo je ponudila narava. Drug primer pa se je odvijal na Centralnem pokopališču. Tokrat sem bila vesela, da nisem bila sama. Z možem sva se popoldan pripeljala do glavnega vhoda, in si povsem turistično zamislila 3km sprehod do stranskega izhoda vmes pa še malo fotkanja. Vse lepo in prav, le da se ob večernem mraku stranski izhodi zaklenejo in je bilo treba nazaj na glavni izhod. Objel naju je hladen, meglen jesenski večer. “Pa imaš, kar si iskala”, me je bodril mož. Res sem dobila fantastične posnetke, zabeljene s pozitivnim duhovnim nemirom.

V izogib masovnemu turizmu se na internetu najde ponudba z naslovom “Dunajske sprehajalne poti po energijskih točkah, polnih skrivnosti” v izvedbi gospe Gabriele Buchas (www.wiensehen.at).

Ko je Zlatka videla fotografijo odprtega groba, je zavzdihnila: “Še je upanje!” 🙂 Avtorica prispevka in fotografij je Lili.

Leave a Reply

%d bloggers like this: