KO SE SANJE URESNIČIJO

Tudi »velike« punce zbiramo sličice. Sličice pričesk, nohtkov, torbic, oblekic in podobno. V mojem albumu se je včasih pojavila tudi kakšna poročna obleka, šopek, prstan. Verjamem pa, da ne samo v mojem. Ta poseben dan načrtujemo, še preden se tega zavedamo.

Mojih sanj pa se je (več kot očitno) zavedal tudi Jernej, moj fant. Na ta račun se je večkrat pošalil. Včasih je pokleknil sredi parkirišča, ali pa me je sredi kuhinje prijel za roko in rekel »ljubica nekaj bi te vprašal…«. S službenega potovanja mi je celo prinesel prstan, ki je izgledal podobno kot kakšen iz moje galerije sličic.

Kljub temu, da sva imela veliko generalk, nisem pričakovala prave predstave, ki se je zgodila v romantičnih Benetkah, ki sva jih obiskala ob obletnici.

Izlet je bil popoln. Takoj ko sva prispela na cilj, se je čas ustavil. Čeprav to ni bil moj prvi obisk Benetk, je bilo tokrat popolnoma drugače, bila sva čisto brez obveznosti. Cel vikend sva se sprehajala po ozkih beneških uličicah in se vozila po kanalih. Čofotala sva po poplavljenem Markovem trgu, se udeležila beneškega karnevala. Želela sva odkriti vse kotičke, ki jih to mesto skriva. In ko sem že mislila, da sem v tem letnem času doživela vse, kar Benetke ponujajo, sva se še ustavila na mostu nad kanalom Cannaregio, v mirni četrti na vrhu Benetk, kjer je moj dragi pokleknil  in iz žepa vzel škatlico s prstanom. Seveda sem najprej pomislila, da gre spet za eno izmed njegovih šal. Ko pa sem opazila tremo, katere se spomnim iz  prvih zmenkov, pa sem vedela, da gre tokrat zares. S cmokom v grlu me je vprašal, če bi bila njegova ženkica.  Tako se je trema prenesla name in sem s še večjim cmokom odgovorila z »bi«.

Vedela sem, da je pravi in da si želim vsak dan svojega življenja preživeti z njim, nisem pa mogla verjeti, da se je res zgodilo, zato sem mu začela panično postavljati vprašanja, če je 100% prepričan in če ve, da se zdaj morava za res poročiti? Z nasmeškom na obrazu me je pomiril in mi rekel, da se bova.

2 3

Leave a Reply

%d bloggers like this: